تحولات منطقه

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر ارزان بودن این سفر، گرانی ارز را عامل افزایش هزینه‌ها دانست و از کاهش ۵۶ هزار نفری زائران امسال به دلیل مشکلات مالی و اهمیت وحدت اسلامی خبر داد.

حج ایرانی؛ از ارزان‌ترین سفر معنوی جهان تا حسرت جای خالی ۵۶ هزار زائر
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

‏حجت‌الاسلام نواب گفت: حج جمهوری اسلامی یکی از حج‌های ارزان در دنیاست. ما در سازمان حج سعی می کنیم هتل‌هایی برای زائران رزرو کنیم که هم کیفیت داشته باشد هم قیمت آنها خیلی بالا نباشد. در رابطه با نوع تغذیه حجاج هم که به صورت متمرکز تهیه می‌شود دست اندرکاران این عرصه تلاش می‌کنند تا برنامه غذایی مناسبی تهیه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدعبدالفتاح نواب»، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در رابطه با جایگاه وحدت در برنامه‌ها و رویکردهای کلان سازمان حج و زیارت اظهار کرد: اساس برنامه‌های حج و زیارت در نظام جمهوری اسلامی با توجه به مهندسی‌ای که قائد شهید و امام راحل عظیم الشأن انجام دادند، بر پایه وحدت بین مسلمانان است. اساسا بدون وحدت امکان ندارد که حج انجام شود.

وی تصریح کرد: مظهر این وحدت را نیز انسان در طواف می بیند، در سعی بین صفا و مروه می بیند، در میقات، در عرفات، در همه جای حج وحدت قابل روئت است.

حجت الاسلام نواب بیان کرد: اصولاً یکی از برکات و منافع بزرگ حج، همین وحدت جهان اسلام و مسلمانان است. کاش همه مسلمانان و همه زمامداران کشورهای اسلامی برای ایجاد و تقویت وحدت در حج تلاش می کردند چرا که این وحدت و یکپارچگی نمود بسیار خوبی نیز در جهان پیدا می کرد.

سرپرست حجاج ایرانی در پاسخ به سوال درباره گرانی و هزینه بالای حج گفت: حج جمهوری اسلامی یکی از حج های ارزان در دنیاست. ما در سازمان حج سعی می کنیم هتل‌هایی برای زائران رزرو کنیم که هم کیفیت داشته باشد هم قیمت آنها خیلی بالا نباشد. در رابطه با نوع تغذیه حجاج هم که به صورت متمرکز تهیه می شود می دانید تهیه غذا، امروز یک صنعت مجزا محسوب می شود و دست اندرکاران این عرصه تلاش می کنند تا برنامه غذایی مناسبی تهیه شود.

وی خاطرنشان کرد: درباره دیگر خدمات مورد نیاز زائران و حجاج هم سعی می شود بهترین و مناسب ترین خدمات ارائه شود. همکاران من در سازمان حج سال‌ها در این زمینه زحمت کشیده اند. اما در بحث ارزی، اگر حج جمهوری اسلامی قبلا ۳ هزار دلار بوده امروز با توجه به گران شدن بخشی از خدمات و امور اجرایی که مربوط به عربستان است، این مبلغ قریب به ۵ هزار دلار شده است. اگر دلار چند برابر شود حج هم گران می شود.

حجت الاسلام نواب در ادامه گفت: در سال های گذشته هزینه‌های حج با قیمت یکی از همین خودروهای تولید داخلی برابر بود. حالا امروز قیمت همان خودروی داخلی را با قیمت حج مقایسه کنید. البته ما امیدواریم روزی برسد که آرزوی همه مردم عزیز ما برای تشرف به حج محقق شود.

نماینده مقام معظم رهبری در سازمان حج همچنین با اشاره به دغدغه برای حجاج امسال خاطرنشان کرد: یکی از ناراحتی‌های من در حج امسال همین بود. با وجود این که همه در تشرف به حج خوشحال هستند اما من ناراحت بودم چون کاروان حج ما امسال ۵۶ هزار نفر کم داشت. ما باید با ۸۶ هزار زائر و خادم به حج مشرف می شدیم اما با ۳۰ هزار نفر رفتیم. برای این که توفیق نداشتیم به ۵۶ هزار نفر دیگر خدمت کنیم ناراحت بودیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تغییرات ارز و قیمت حج برای برخی از متقاضیان دیگر تشرف به حج مقدور نیست. به هر حال ارز که گران می شود قیمت حج هم بالاتر می رود و برای بسیاری تشرف میسر نمی شود.

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha